Morten Birk Jørgensen
309
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-309,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Morten Birk Jørgensen

Uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2013 med speciale i historisk dansk bygningskultur. Ph.d. fra samme in­stitution i 2018 med en afhandling der igennem arkitekturkritikken undersøger anvendelsen af ar­ki­­­­­tek­tur til regionaludvikling i peri­fere småbyer. Ansat som adjunkt ved KADK, Institut for Bygningskultur og Kultur med et projekt omhandlende forholdet imellem arkitektonisk kulturarv og kulturelle identiteter.  

Morten har bidraget til samfundsdebatten om arkitektur med kronikker i de fleste store danske dagblade, på blogs og til debatarrangementer samt til en faglig dialog med an­­­­­meldelser, artikler og kritiske betragtninger i danske fagblade. Et gennemgående tema i det brede faglige engagement en nysgerrig spørgen til arkitektonisk kvalitet; en refleksion over hvordan denne udpeges og hvem der er berettiget til at gøre det.